Vajíčková pomazána a skukuřicí
Vajíčková pomazána a skukuřicí
Autor: Shutterstock.com
Vajíčková pomazánka s kukuřicí

50 g másla
100 g jemného tvarohu (případně lučiny nebo žervé)
2 natvrdo uvařená vejce
sterilovanou kukuřici
pažitku
sůl, pepř hořčice
Máslo necháme povolit a dáme do misky. Přidáme nasekaná vejce a ostatní ingredience. Dobře promícháme a ochutíme. Nakonec přidáme pažitku a kukuřici.

Náš tip

Kdo má rád zeleninu, může do pomazánky navíc přidat například ředkvičky, sterilovaný hrášek, čerstvé nebo sterilované papriky a pórek.

Skotská vejce
Skotská vejce
Autor: Shutterstock.com
Skotská vejce

4 vepřové nebo kuřecí řízky
4 vařená vejce
4 plátky šunky
strouhanku a mouku na obalení
vejce
olej
pepř, sůl

Řízky rozklepeme , aby se do nich dala zabalit vejce. Maso osolíme, opepříme a položíme na něj plátek šunky. Přidáme vařené vejce zabalíme a zpevníme párátky. Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme dozlatova. Hotová skotská vejce položíme na ubrousek, který sebere zbytečnou mastnotu. Podáváme se zeleninovým salátem nebo bramborem.

Tuňákový salát s vejcem
Tuňákový salát s vejcem
Autor: Shutterstock.com
Tuňákový salát s vejcem

3 vařená vejce
200 g tuňáka v oleji
cibule
rajče
cukru
ledový salát
pepř
olivový olej
olivy
cukr, sůl, pepř

Tuňáka slijeme a dáme do misky spolu s rozkrájeným vejcem, cibulí a zeleninou. Ochutíme, přidáme olivový olej, ozdobíme olivami a necháme vychladit. Podáváme s pečivem.