V segmentu křovinořezů a vyžínačů byly sníženy ceny o 45 až 53 %. V řeči konkrétních čísel to znamená zlevnění až o 10 500 Kč (model BCF 420). „Kupříkladu jeden z nejoblíbenějších modelů u českých zákazníků OM Sparta 250 T je možné pořídit za 5 350 Kč,“ podotýká odborník na křovinořezy Tomáš Maryška. V nabídce je ucelená řada modelů od dvou předních světových značek – Oleo-Mac a SOLO. „Nabídka je pestrá a vyhoví různým individuálním potřebám. Obě světové značky patří ke špičkám ve svém oboru a vynikají kvalitou materiálů i zpracování, technickými parametry a výkony,“ dodává Maryška. Ceny začínají na částce 1 700 Kč.

„Jeden z nejoblíbenějších modelů v Čechách OM Sparta 250 T lze nyní v akci pořídit už za 5 350 Kč.“
Autor: Mountfield

Dalším pomocníkem, který dokonale zkrotí rychle rostoucí zeleň a keře na zahradách jsou plotové nůžky. Záleží jen na vás, jaké si v této časově omezené akci vyberete, jestli elektrické, benzinové nebo akumulátorové. Klidně zapomeňte na obyčejné střihy a zkuste dát s novým pomocníkem keřům či živým plotům extravagantní a neotřelé tvary, a to i ve výškách. Jak? S teleskopickými nůžkami ATHS 2440 už nepotřebujete žebřík. S touto novinkou českého trhu dosáhnete až do výšky 3,5 metru. Díky teleskopické a otočné střižné liště, kterou je možné nastavit do 6 poloh (rozsah otáčení 135°), jsou tyto nůžky vhodné pro stříhání vysokých, těžko dostupných živých plotů a keřů. Tento model je dokonce multifunkční. Kromě stříhání flóry ve výškách je můžete nastavit i na řezání a stříhání malých živých plotů a keřů blízko u země, takže se nemusíte ohýbat nebo shýbat. Teleskopické nůžky ATHS 2440 fungují díky kvalitní Li-Ion akumulátorové baterii a zvládnou na jedno nabití pracovat až 40 min.

Práce s bubnovou sekačkou, bubnové sekačky nyní koupíte v Mountfieldu již od 11 590 Kč.
Autor: Mountfield

A co když Vám tráva tzv. přeroste i přes hlavu? Pak pomohou jedině bubnové sekačky nebo mulčovače.

Není větších odborníků na sečení vysoké trávy a likvidace divokých porostů než bubnových sekaček a mulčovačů. A ideální chvíle výhodného nákupu těchto strojů přišla právě nyní od 14. 5. do 26. 5. Ve všech 55 prodejních centrech společnosti Mountfield se dají tito pomocníci pořídit s vysokými slevami v řádu desítek procent.

Tak například samochodná bubnová sekačka Perla BDR 581 SP, jejíž prodejní cena je 34 190 korun je nyní se slevou 15 500 korun k dostání v krátkodobé akci za pouhých 18 690 korun. A není to ledajaký stroj, je osazen značkovým americkým motorem Briggs&Stratton o výkonu 6 HP a její buben má záběr sečení 58 cm.

Mulčovač Bravo, nepřekonatelný pomocník v likvidaci divokých porostů.
Autor: Mountfield

Letošní atraktivní novinkou na českém trhu a v prodejnách Mountfield je samochodná bubnová sekačka BDR 583 VARIO s výkonem motoru 7, 5 HP.  Jde zatím o jedinou bubnovou sekačku, která je vybavená variátorem pojezdu, díky němuž si pojezdovou rychlost plynule nastavíte přesně, tak jak potřebujete.

Teleskopické plotové nůžky ATHS 2440, nyní se slevou ve výši 2900 Kč koupíte jen za 3390 Kč.
Autor: Mountfield


S likvidací úplné divočiny pomohou mulčovače. Jsou atraktivní alternativou pro každého, kdo by rád likvidoval porosty jako bubnovou sekačkou, ale nechce se starat o to, co s posečenou hmotou. Jedná se o výkonné stroje, které jsou ideální především na plochy, které chceme nebo můžeme udržovat jen několikrát do roka. Nejžádanějším mulčovačem je model Bravo MHR 550, který je vybaven sekacím ústrojím s masivním horizontálně uloženým mulčovacím nožem Gator. Tento nůž je speciálně tvarovaný tak, aby dokázal trávu "přidržet" ve vzpřímené poloze, a pak ji rozsekal na malé částečky. Jemná drť se následně v trávníku rozpadne a změní na přírodní hnojivo. Jeho prodejní cena je 36 990 korun, ale po slevě ve výši 17 000 jej pořídíte za pouhých 19 990 korun.

Více na www.mountfield.cz