Tvarohový nanuk
Autor: Shutterstock.com
Tvarohový Míša
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/recept-jidlo-zmrzlina-nanuk-jahody/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2005265.jpg?v=0&st=WGoOqg0kz_ZxozaJELEb6pAhzlEGpvM8eVQjthkTkPM&ts=1600812000&e=0)
Potřebujete
1/2 balíčku vanilkového cukru
250 ml zakysané smetany
250 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru
Postup
Dobře rozmíchejte tvaroh s kysanou smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Směs dejte do formiček na nanuky a uložte na 12 hodin do mrazáku.
Jahodový nanuk
Autor: Shutterstock.com
Jahodový Mrož
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/recept-jidlo-zmrzlina-nanuk-jahody/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2005263.jpg?v=0&st=XnWd8G5Z0503y1evqlFWAv7Llgk1iyuGUIrIkD335C0&ts=1600812000&e=0)
Potřebujete
300 g čerstvých jahod
cukr krupici
Postup
Jahody omyjte a zbavte stopek. Okapané je dobře rozmixujte, podle chuti oslaďte a případně nařeďte trochou vody. Hotovou směs nalijte do malých plastových kelímků a přiklopte víčkem nebo dejte do formiček na nanuky. Nechte 12 hodin mrazit.
Náš tip
K jahodové dřeni můžete přidat třeba meruňkovou nebo z kiwi a budete mít nanuky pestrobarevné.