Potřebujete pro 6 osob
500 g jogurtu
1/2 až 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
3 stroužky česneku
2 lžičky papriky
2 lžičky soli
1/2 lžičky skořice
1 lžička mletého kmínu
1 lžička koriandru
mletý černý pepř
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1500 g kuřecích prsou s kůží
olej na potření
plátky limetky
Postup
Jogurt dobře promíchejte se zázvorem, posekaným česnekem a kořením. Ostrým nožem udělejte několik zářezů do dílů masa a jogurtovou marinádu do nich postupně pečlivě vetřete. Maso vložte do hluboké mísy, přikryjte pokličkou a v chladničce marinujte alespoň 8 hodin, nejlépe ale do druhého dne. Potom grilovací rošt potřete trochou oleje. Jednotlivé díly kuřete vyjměte z marinády, lehce je osušte a zvolna grilujte zhruba 40 minut při středním žáru, až bude maso měkké a na povrchu křupavé. Hotové kuře ještě ochuťte pepřem a podávejte horké s plátky limetky a teplým tureckým chlebem.
Náš tip
Větší kousky masa můžete na začátku grilování zabalit do alobalu, aby zůstaly šťavnaté.