Psy zpozorovali návštěvníci zooparku a zalarmovali strážníky. Ani přes rychlý zásah zaměstnanců a odchyt psů se ale zranění samice nepodařilo zabránit, informovala ředitelka zooparku Iveta Rabasová.

Odchycené psy si podle ní odvezl jejich majitel. "Majitel si je vědom chyby a ke způsobené škodě se hlásí, trestní oznámení proto nepodáme. Dohodli jsme se, že muž uhradí náklady na veterinární kontrolu a léčbu zvířat a v případě úhynu těžce zraněné chovné samice i pořízení nového zvířete, které se pokusíme získat," uvedla Rabasová.

Sob
Autor: Helena Lacinová

Psi majiteli utekli při venčení v blízkosti zooparku. Ke skupině sobů se dostali po překonání nízkého plůtku v areálu statku zooparku. "Plůtek předěláme tak, aby se podobný případ pokud možno neopakoval," doplnila Rabasová. Podobný případ podle ní v zooparku zaznamenali už před mnoha lety. "Za mou osmnáctiletou kariéru incident s těžkým zraněním chovaného zvířete nepamatuji. Asi dva roky před mým příchodem do zooparku ale psi zdecimovali místní stádo daňků," dodala.

3. kolo začalo
Autor: Blesk.cz

Psí psycholog Desenský: Jak na psí agresivitu

Psí psycholog Desenský: Jak na psí agresivitu

Perou se vám psi, nebo nemají rádi jiné psy? S tímto problémem mne lidé navštěvují snad nejčastěji, přestože se to dá řešit poměrně snadno. Důležité…celý článek

Psí psycholog Desenský: Jak na psí agresivitu - část 2.

Psí psycholog Desenský: Jak na psí agresivitu - část 2.

Přinášíme vám druhou část článku psího psychologa Rudolfa Desenského o psí agresivitě. Vyřídí si psi své problémy sami mezi sebou? Nebo bychom jim…celý článek