Obžalovaná Dana Z. (45) opět trvala na tom, že trestný čin týrání zvířat nespáchala. V bytě o velikosti 69,72 metrů čtverečních a na menší zahradě o zastavěné ze dvou třetin kotci týrala Dana Z. z Ostravy-Vítkovic psi různých plemen. Od malého Yorksire teriéra až po Německé dogy. Způsobila u nich patologickou vyhublost, dehydrataci, postižení dýchacího aparátu, silné zablešení, různé úrazové zranění, záněty kůže, očí, dále k psychický stres, nechutenství, apatii a úzkost.

Mařila vyšetřování

Začal soud s tyrankou psů: Psi musí zůstat v útulku!

Začal soud s tyrankou psů: Psi musí zůstat v útulku!

Dohru u soudu má otřesný případ čtyřiceti týraných psů z Ostravy-Vítkovic, na které upozornil Blesk. Podle veterinářů případ tolika zubožených psů…celý článek

Obžalobu ve středu prakticky potvrdili i veterináři. Jako první se snažila v květnu 2008 zkontaktovat s chovatelkou Andrea Larchová z Krajské veterinární správy. „Z kotce vyběhl pes a lezla mu žebra. Během další návštěvy nám zapřela psy, které měla doma. Opakovaně pak mařila šetření,“ uvedla Larchová. Jak také potvrdila, Dana Z. jí do domu pustila až poté, co zavolala policii. „Bylo to otřesné. Všech čtyřicet psů bylo v zuboženém stavu, někteří na pokraji života a smrti. Žili v přepravkách ve tmě, vlastních výkalech a moči,“ řekla Larchová.

V týrání pokračuje

To, že psi dlouhodobě hladověli, trpěli bolestmi a vyčerpáním z různých nemocí, potvrdila ve středu i veterinářka Barbora G., která rozhodla o utracení pejsků, jejich stav byl neslučitelný se životem. „Všichni byli v pořádku. Nemuseli zemřít, kdyby se nedostali do útulku,“ tvrdila opět chovatelka.

Jak Blesk zjistil, doma má dalších asi patnáct psů, nadále s nimi kšeftuje a vystupuje pod jiným jménem.