Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Co prozradí psí plemeno o vaší povaze? Majitelé voříšků jsou šťastní lidé!

/
  • ...
    ... (Shutterstock.com)
    19. března 2017 ● 06:00

    Jestli je páníček blázen, pak s největší pravděpodobností bude jeho pejsek stejný. Ne nadarmo totiž platí, že jaký pán, takový pes. Tak schválně, jak moc sedí podobnost povahy vašeho čtyřnohého miláčka s tou vaší?

  • 1.

    Buldok

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Majitelé buldoků jsou velmi uznávané osoby. Určitě jste slyšeli o buldočí povaze: psi se vyznačují vytrvalostí a nezdolností, jejich páníčkové k tomu přidávají vysokou efektivitu při plnění úkolů a vynikají také v umění zorganizovat a rozvhrnout si práci. To z nich ovšem nedělá jen suchary zaměřené na plnění úkolů: vynikají také svým smyslem pro humor a láskou ke smíchu.

     

    A co vy? Máte stejnou povahu, jako váš pes? Přihlaste se s ním do soutěže nejPes a podělte se o společné zážitky!

  • 2.

    Teriér

    Jack Russell teriér
    Autor: Profimedia.cz

    Teriéři jsou velmi živí, milují zábavu a pohyb. Také jejich páníčkové patří mezi lidi překypující energií, jsou hovorní a výborní společníci. Jejich výraznou vlastností je soutěživot, schopnost se přizpůsobit různým situacím a také statečnost.

  • 3.

    Labrador a zlatý retrívr

    Ilustrační foto
    Autor: Profimedia.cz

    Labradoři a zlatí retrívři milují velkou rodinu a rodina miluje je. Lidé, kteří dávají přednost těmto plemenům, mají velice vřelý vztah ke své rodině také. Je to pro ně jedna z největších životních hodnot. Dokáží dobře vycházet se svým okolím, jsou čestní a totéž vyžadují od ostatních. A je jim velice dobře v přírodě.

  • 4.

    Bígl

    Nenechávejte přihlášení do soutěže nejPes na vašem mazlíčkovi!
    Autor: Shutterstock.com

    Bígl je velice zvídavý pes. Podobně je na tom jeho pán nebo paní – většinou jsou to lidé, kteří ochotně a rádi zkoušejí nové věci. Někdy je jejich přílišná zvědavost může přivést do problémů. Majitelé bíglů jsou báječní přátelé. Nejsou zvyklí často projevovat emoce, vetšinou zůstávají poměrně v klidu.

  • 5.

    Pudl a čivava

    852285:gallery:true:true

    Majitelé těchto psů jsou upřímní a veselí, výborně vycházejí s lidmi ze svého okolí. Mají rádi cestování a své psi rádi berou všude s sebou. Jsou hrdí na to, jak vypadají, a to nejen oni sami, ale i rodina, pes, domov a vůbec vše v jejich okolí.

  • 6.

    Husky

    Němečtí manželé měli dva psy husky - jeden z nich nečekaně zaútočil na jejich novorozenou dceru a zabil jí (ilustrační foto)
    Autor: Profimedia.cz

    Huskyho si zpravidla vybere člověk, který je přirozený vůdce. Má silnou vůli a vysoké sebevědomí, zároveň je ale vždy ochoten pomoci a krýt příteli nebo členovi rodiny záda. Miluje pobyt venku a je trpělivý.

  • 7.

    Boxer

    Ilustrační foto
    Autor: Profimedia.cz

    Boxeři jsou nároční psi, kteří vyžadují od pána pozornost a velké množství energie. Jejich majitelé rádi poznávají nové lidi a snadno se s nimi spřátelí. Boxeří povaha prý dokáže pomoci majiteli v boji prosti stresu – snad proto jsou tito páníčkové jedni z největších milovníků života.

  • 8.

    Kokršpaněl

    Svého mrtvého pána pět dnů věrně hlídal jeho pes Ben - ilustrační foto
    Autor: profimedia.cz

    Kokršpanělé jsou mírní a sladcí pejskové. A to na nich jejich majitelé oceňují ze všeho nejvíc. Sami totiž nemají rádi konflikty, dávají přednost klidnému a laskavému jednání. Jejich život určitě není žádná nuda, umí žít pěkně rušně, vždycky se ale budou vracet do náruče rodiny a nejbližších přátel.


  • 9.

    Německý ovčák

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Němečtí ovčáci bývají někdy obezřetní, pokud potkají někoho nového. Jakmile s ním ale naváží vztah, stanou se jeho nejvěrnějším společníkem a ochráncem. A podobně jsou na tom i jejich majitelé – jakmile se jednou dostanete do kategorie "přítel", budou tu vždycky pro vás, ochotni pomoci a podpořit. Páníčkové stejně jako jejich psi mají sportovního ducha a rádi soutěží.

  • 10.

    Border kolie

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Border kolie patří mezi nejchytřejší psy. Jejich majitelé patří k těm, kteří se dokáží výborně soustředit a zaměřit na podstatné věci. Jsou trpěliví a většinou dotahují věci do úspěšného konce. Občas se tím ale dokáží zabývat natolik urputně, že mohou ostatní znervózňovat. Každopádně jsou ale velice přátelští, i když dávají přednost menším skupinám opravdových kamarádů.

    Video
    Video se připravuje ...

    Podívejte se na agility border kolie! Youtube/BPŽ/Fox Sports

  • 11.

    Voříšek

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jste majitelé voříška? Pak jste prostě šťastní. Těmto lidem příliš nezáleží na tom, co si o nich myslí druzí. Podstatné je, jak se cítí oni sami. Starosti umí včas hodit za hlavu a životem dokáží proplouvat podle toho, co jim zrovna osud přichystá. Neohlížejí se za sebe a příliš se nezabývají jednotlivostmi. Velice často je najdete mezi dobrovolníky, kteří pomáhají nějakým prospěšným projektům.

     

    A jakého máte doma psa? Pochlubte se s ním v soutěži nej Pes! Vyhrát můžete některé z cen za více než 80 000 korun. A vítěz si odnese 30 000 korun! Více se dozvíte na stránkách soutěže. 

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy