Ještě než přijdou první mrazíky, je potřeba zahrádku na zimu připravit. Postarat se o trávník, záhonky, stromy a keře a udělat vše pro to, aby zimu, mráz a sníh nejen přežily ve zdraví, ale aby na jaře mohly zase rozdávat radost a dávat plody a potěšení. Cenným a dnes již nepostradatelným pomocníkem jsou proto sekačka, motorová pila, traktůrek, křovinořez a jiná zahradní technika.

Aby nám ale dobře sloužila, je třeba věnovat zvýšenou pozornost jejich technickému stavu.

A to nejen před jejich použitím. Vyžadují zvýšenou péči i po té, co své dílo dokončí a uloží se k odpočinku do kůlen a sklepů. V chladu a vlhku mohou některé části zatuhnout, v horším případě dochází ke korozi. Až to na jaře odhalíme, může to být hodně drahá záležitost, která kutilovi a zahrádkáři dokáže nadělat hodně vrásek na čele.

Proto doporučujeme před zimou vše překontrolovat, olej dolít, namáhané mechanické části promazat. Co se ale na tyto pomocníky nejlépe hodí? Na to jsme se zeptali ve společnosti PARAMO, která na trh dodává oleje MOGUL pro zahradní, lesní a zemědělskou techniku.    

Mazací oleje pro mobilní stroje se zjednodušeně označují jako oleje automobilové, ale rozsah jejich aplikace se zdaleka neomezuje jen na mazání motorů užitkových vozů. Stěžejní roli hrají i při údržbě zemědělské, zahrádkářské a lesnické techniky. „Ošetření tohoto strojního zařízení je víc než aktuální právě na konci zahrádkářské sezóny“, upozorňuje Luboš Krejčík, odborník v oblasti maziv.

Autor: PARAMO, a.s.

Společnost PARAMO, kde se vyrábí přes sto padesát druhů olejů, citlivě reaguje na společenský trend. „Hlavní slovo mají zákazníci, kteří při koupi oleje stále více preferují úspornost a šetrnost k životnímu prostředí. Například výrobek MOGUL ALFA BIO je založený na kvalitních biologicky odbouratelných olejích a zušlechťujících přísadách. Tento olej je určen zejména k mazání silně namáhaných rychloběžných řetězů všech motorových pil včetně elektrických, s výraznou ochranou proti opotřebení. Olej byl testován a doporučen i významným výrobcem motorových pil,“ podotýká Luboš Krejčík.

Uživatelé zahradní a zemědělské techniky s vysokootáčkovými čtyřdobými benzinovými a naftovými motory, vyžadujícími použití celoročního motorového oleje, se mohou spolehnout na MOGUL ALFA 4T. V případě malé zahradní a zemědělské techniky, která potřebuje jednostupňový motorový olej, je tou správnou volbou MOGUL ALFA. Velice dobrou ochranu proti opotřebení pro veškerá ztrátová mazání silně namáhaných řetězů, čepů, kloubů apod. zajistí MOGUL ALFA HOBBY. Nejlepší ošetření vysoce tepelně zatíženým dvoudobým motorům řetězových pil, křovinořezů či vyžínačů poskytnou polosyntetické oleje MOGUL TSF či MOGUL ALFA 2T. Plastické mazivo MOGUL LA2 je pak vhodné k mazání kluzných i valivých uložení mobilních strojů.

Pokud si sami nejsme jisti, můžeme se obrátit na autorizované servisy, nebo využít rady odborníka.

MOGUL Home MULTIKOR
Autor: PARAMO, a.s.

PARAMO nabízí zákazníkům také novou řadu olejů. Produkty jsou určeny nejen pro domácí dílny. 

Nová řada maziv MOGUL HOME zvyšuje konkurenceschopnost firmy na trhu. Vzhledem ke svým užitným vlastnostem najdou maziva nové řady uplatnění v jakékoliv domácí dílně, ale své příznivce si jistě najde i mezi profesionály.

MOGUL Home MULTIGREASE
Autor: PARAMO, a.s.

„Inovace v podobě nových výrobků jsou pro růst naší firmy velmi důležité. Kvalitativně vyšší úroveň sortimentu je pro nás cestou k novým tržním příležitostem,“ podotýká Luboš Krejčík, projekt manažer Parama.

Prioritní určení maziv MOGUL HOME evokuje už sám jejich název. Základní nabídka zahrnuje tři druhy olejů MOGUL MULTIGREASE, MOGUL MULTICUT a MOGUL MULTIKOR.

MOGUL Home MULTICUT
Autor: PARAMO, a.s.

Uvedené výrobky lze koupit v prodejní síti, u autorizovaných dealerů a v distribučních skladech PARAMO. Dále na vybraných čerpacích stanicích sítě Benzina, ve vybraných hobby marketech a v e-shopu PARAMO.