Jak tedy ochránit zahradu před slimáky? Zkuste letos použít přípravek Ferramol, který účinně hubí právě slimáky a plzáky, přitom ostatní zvířatům i okolní přírodě vůbec nevadí. Účinnou látkou Ferramolu je totiž fosforečnan železitý, běžně se vyskytující v přírodě. Navíc pokud použijete tento přípravek, tak vám odpadne nepříjemné sbírání desítek mrtvých slimáků po celé zahradě. Slimáci a plzáci se totiž po pozření granulí Ferramolu stáhnou s pocitem nasycení do podzemních úkrytů, kde uhynou.

O domácí mazlíčky se skutečně bát nemusíte - přípravek Ferramol není nebezpečný při náhodném požití nejenom pro domácí zvířata (psy nebo kočky), ale ani pro jiná zvířata (ježky, žížaly, včely, ptáky a jiné užitečné organismy). Určitě také oceníte, že účinnost Ferramolu se nesnižuje ani za deště nebo vlhkého počasí, kdy bývají slimáci nejaktivnější.

 

Autor: Fruit Factory

 

A nezapomeňte si na stránkách nového projektu společnosti Neudorff www.zahradajakmabyt.cz ověřit, zda máte na zahradě půdu v té správné "kondici". Další zajímavé informace o pěstování a péči o zahradu v souladu s přírodou se dočtete na www.zahradajakmabyt.cz. Navíc můžete ve Velké zahradní soutěži vyhrát například praktický termokompostér!