Co je při rozhodování o bazénu nejdůležitější?

Rodinný bazén vám bude sloužit mnoho let. Proto je nejdůležitější, a měl by to být první krok, obrátit se na odborníka ze specializované firmy.  Při výběru bazénu je totiž třeba zvážit řadu věcí, např. kde bude bazén na zahradě umístěn, jak velký by s ohledem na počet koupajících se osob a rozměry zahrady měl být nebo třeba i jaké máme nebo do budoucna chcete mít nároky na jeho výbavu.

Je z čeho na českém bazénovém trhu vybírat?

Výběr bazénů je u nás doopravdy široký, dá se říci, že každý si vybere ten svůj ideální typ bazénu. Od bazénů Azuro, přes sklolaminátové, keramické až po současný letošní hit – kompozitní bazény Fort Wayne. V nabídce na trhu jsou bazény v širokém spektru tvarů a velikostí až po vskutku obří luxusní bazény, kterými by se mohly pyšnit i mnohé filmové hvězdy.

Typickým kupcem bazénů jsou u nás rodiny s dětmi. Jaký bazén byste jim obecně doporučil?

Určitě některý model z řady kompozitních bazénů Fort Wayne. Tyto bazény patří pro své užitné vlastnosti, variabilitu, originalitu i luxusní vzhled k vrcholům ve světě bazénů. Navíc je můžete, díky jejich konstrukci umístit i v blízkosti jiného vodního zdroje (např. rybník, řeka) nebo když máte na zahradě problémy s vyšší výškou spodní vody. A další jejich výhodou je i ta skutečnost, že se dají pořídit za velmi, velmi příznivou cenu. 

Kompozitní bazény Fort Wayne patří mezi nejoblíbenější rodinné bazény u nás. Je to dáno možností víceúrovňového dna, mělčiny pro neplavce a hlubší části, která umožní i skoky do vody a též tvarovou různorodostí, kdy si šířku, délku, tvar i hloubku můžete u každého typu bazénu namodelovat dle svého vlastního přání.Nyní např. bazén Lap pool 1 v akční ceně 59 708 Kč (prodejní cena 176 770 Kč), prodává Mountfield
Autor: Mountfield

Čím jsou tyto kompozitní bazény tak výjimečné?

Předně mají víceúrovňové dno. Mělčina bude vyhovovat dětem a třeba i seniorům a hlubší části bazénu si báječně užijete při plavání, potápění nebo skocích do vody. Těleso těchto bazénů tvoří speciální panely z vysoko pevnostních kompozitních materiálů. A právě různé rozměry panelů dovolují vytvořit mnoho variant tvarů a velikostí bazénů. Co bazén, to originál. To je obrovská přednost kompozitních bazénů, můžete mít bazén stvořený na míru své zahrady a svým potřebám. Sami si jej nadefinujete – jeho velikost, tvar i hloubku. Další předností tohoto typu bazénů je i pohodlné schodiště.

Jaké další typy bazénů na českém trhu nyní tzv. frčí?

Rozdělil bych to na dvě kategorie – na bazény typu Azuro a pak klasické rodinné bazény, které umístíte, resp. zakopáte do země na zahradě.

Bazény řady Azuro jsou už legendou českého bazénového trhu. Je to jediný typ bazénu, který můžete nechat, díky jeho konstrukci, celoročně volně stát na zahradě nebo jej můžete plně zapustit do země. Tyto bazény můžete mít v 8 různých velikostech ve dvou typech, v kruhu a v oválu.

Bazény řady Azuro jsou nejprodávanější bazény u nás. Díky své konstrukci je můžete ponechat na povrchu nebo úplně zapustit do země. Svým uživatelům nabízí širokou škálu kruhových a oválných tvarů různých rozměrů.Nejlevnější typ, kruhový Azuro 400, nyní zakoupíte za akčních 5 990 Kč (prodejní cena 10 290 Kč), prodává Mountfield.
Autor: Azuro

A pak tu máme typické rodinné bazény, zde si můžete vybrat od mimořádně pevných monolitických sklolaminátových bazénů, které nemají žádné sváry a spoje, přes kompozitní bazény s integrovaným schodištěm až po designově nádherné a mimořádně pevné bazény Compact s keramickým jádrem. A své místo na zahradě si jistě najde i základní typ kopaných bazénů – fóliové bazény Ibiza.

Velmi populární jsou i sklolaminátové rodinné bazény Calypso. Jejich velkou devízou je, že jsou mimořádně odolné a neobsahují žádné problematické spoje a sváry. Nyní např. bazén Olymp za akční cenu 49 635 Kč (prodejní cena 110 300 Kč), prodává Mountfield
Autor: Mountfield

Hodně zábavy a příjemné osvěžení v letních teplých dnech zažijete i v keramických bazénech Compact, které své majitele hýčkají i mj. i integrovanými relaxačními lavicemi nebo integrovaným schodištěm.
Autor: Compact