Zázračné parsky s léčivým efektem

Infrasauny jsou proto v posledních letech velmi populární. Na jakém principu vlastně fungují? „V kabině, která je vyrobena z ušlechtilého kanadskéjho jedlovce nebo cedru, jsou umístěna karbonová nebo keramická topidla  produkující infračervené záření,“ vysvětluje odborník Jakub Nováček z Mountfieldu. Infrazáření sice prostým okem nevidíme, ale jeho schopnost cítíme. Vytváří totiž intenzivní a příjemné teplo, které  prostupuje tělem člověka a má na jeho funkce blahodárný vliv.

Zdraví a relax pro celou rodinu

Ze zdravotního hlediska mají lékaři jasno. Pravidelný pobyt v infrasauně kromě jiného posiluje imunitní a kardiovaskulární systém, snižuje svalové napětí, pomáhá při léčbě revmatismu i artritidy, zpružňuje a čistí pleť i pokožku na celém těle. Díky zvýšenému pocení účinně podporuje také detoxikaci organismu a pomáhá při hubnutí. Například během pouhých 30 minut v infrasauně spálíte až 600 kcal. Příznivě působí i na psychiku, protože pomáhá odbourávat stresové stavy, uklidňuje a přispívá k rychlé relaxaci.

Není proto divu, že infrasaunu si s chutí užívají lidé napříč všemi generacemi - od dětí až po seniory.

Za pět kaček třeba i v ložnici

Pořídit si tento moderní zázrak není nijak těžké. Jak říká Jakub Nováček z Mountfieldu, infrasauny se prodávají jako stavebnice, které dokáže doslova každý lehce sestavit během pár desítek minut. K jejich provozu pak stačí běžná 230 V zásuvka. A překvapí i nízká spotřeba, jeden saunovací cyklus vyjde cca na pouhých 5 korun. K běžné výbavě, která zvyšuje komfort saunování, patří například rádio/MP3 s dálkovým ovládáním, vnitřní osvětlení umožňující si číst, a třeba  také ionozátor, který v kabině  vytváří vzduch s parametry téměř horského.

„Infrasaunu si můžete postavit prakticky kamkoliv - do koupelny, na chodbu, do zimní zahrady nebo do ložnice. A protože si na jejich tvorbě dávají záležet i designéři, jsou velmi hezké a umí se stát elegantní součástí každého interiéru – v rodinném domě, v městkém bytu i ve venkovském stavení,“ uzavírá Jakub Nováček z Moutfieldu s tím , že v aktuální  nabídce má tato společnost hned 8 atraktivních modelů.

Kdo vyhrál infrasaunu Mariana?

Autor: Mountfield

Tuto atraktivní  infrasaunu, kterou do soutěže věnoval Mountfield, snadno  umístíte i do velmi malého interéru. A  přesto vám poskytne vše, co se od moderní infrasauny očekává. Výbava:

·         3 keramická topidla
·         vnější ovládací panel
·         střešní ventilace
·         teplotní senzor
·         rozměry:  97x87x186 cm

Správná odpověď na otázku, jak se jmenovaly antické horkovzdušné lázně, zní LAKONIKUM.

Dala se najít například v Katalogu infrasaun a finských saun na internetových stránkách společnosti, která atraktivní cenu do této soutěže věnovala, tedy na stránkách www.mountfield.cz.

Odpovědi do této soutěže poslalo  1 827 čtenářů, správných bylo  1 417 odpovědí, tedy většina.

A koho jsme vylosovali?  Vítězem a majitelem krásné infrasauny Mariana od Mountfieldu je Milan Novotný , Braškov

Blahopřejeme.