Čekají vás povinné revize každé dva roky a do roku 2022 musí zmizet všechny kotle, které nesplňují 3. a vyšší emisní třídu. Pokud tyto podmínky nebude váš kotel splňovat, hrozí vám pokuta 50 000 korun!

Jak se tomu vyhnout?

Možná přišel ten správný čas na výměnu kotle.

V Mountfieldu pro vás máme řešení. Specializujeme se na špičkové kotle CALDERA, jednoho ze světových lídrů na trhu. Tyto kotle se řadí mezi technologicky nejvyspělejší, a to díky 5. emisní třídě, ekodesignu a prvotřídní kvalitě. Můžete si tak být jisti, že u nás zakoupíte kotel, který svou technologickou úrovní splňuje ty nejpřísnější podmínky a zároveň budete topit EKONOMICKY, EKOLOGICKY i KOMFORTNĚ.

Kotle byly certifikovány Strojírenským zkušebním ústavem v Brně, který potvrdil splnění nejpřísnějších podmínek nutných pro kotlíkové dotace.

Nabídku našich kotlů na tuhá paliva si můžete prohlédnout ZDE.

V nabídce máme kotle zplynovací a peletové.

Automatické kotle na pelety Biopack ES/EX
Autor: Mountfield

Automatický kotel na pelety Biopack EX

Skvělý kotel, naše prémiová nabídka! Upgradovanou verzi modelu ES ocení i ti nejnáročnější uživatelé. Hlavní přednostní je komfortní a pohodlná obsluha: plně automatický provoz, automatické čištění hořáku, automatické čištění odtahů spalin a nízké emise k tomu!

Zplynovací kotle Integra
Autor: Mountfield

Zplynovací kotel Caldera, model Integra

Ocelový svařovaný kotel Integra, navržený pro zplynování s pyrolytickým spalováním, je určen především k efektivnímu a ekologickému spalování dřeva. Má plně elektronické ovládání, velký přikládací prostor, litý žáruvzdorný hořák odolávající vysokým teplotám, vyšší účinnost a větší výhřevnou plocha. Disponuje i Integrovanou chladicí smyčkou proti přehřátí.

PŘIJĎTE SI KOTLE OSOBNĚ PROHLÉDNOUT K NÁM DO PRODEJNY!

Dostanete u nás všechny potřebné informace o jednotlivých kotlích, ale také o programu státní podpory. Řada z Vás jistě ocení možnost nákupu kotlů na splátky. Kotel vám domů dovezeme zdarma. Certifikovaní technici Mountfieldu na přání instalaci zkontrolují a kotel zprovozní.

Jsme na trhu 25 let a vždy stojíme při vás.

JAK UŠETŘIT S KOTLÍKOVOU DOTACÍ

Kotlíková dotace má v následujících 6 letech (do roku 2021 včetně) pomoci až 100 000 domácnostem nahradit starý kotel novým. Kotlíkové dotace hradí až 85 % pořizovací ceny. Mezi jednotlivé domácnosti tak bude v nejbližších letech rozděleno až 9 miliard korun!

Podmínkou pro získání kotlíkové dotace je výběr kotle, který je zařazen do schválených výrobků v registru Operačního fondu životního prostředí. Žadatel si může kotel zakoupit jak po schválení žádosti Krajským úřadem, tak už před jejím podáním. Krajské úřady totiž umožňují uznání nákladů i zpětně.

Na co všechno lze dotace čerpat?

  • Náklady na koupi kotle, stavební práce a služby související s instalací
  • Služby energetického specialisty související s potvrzením vhodnosti navrhovaného řešení. Energetik Vám navrhne vhodný kotel, případně mikro-energetická opatření, stát mu zaplatí
  • Náklady na pořízení průkazu energetické náročnosti budovy, pokud máte nemovitost s velkými úniky tepla
  • Náklady na projektovou dokumentaci
  • Náklady na stavební práce, jimiž snížíte energetickou náročnost budovy (mikro-energetická opatření)
  • Náklady na zkoušky nebo testy související s kolaudací při uvedení do trvalého provozu

Podrobnosti o tom, co všechno musíte udělat, abyste kotlíkovou dotaci získali, najdete podrobně na webových stránkách www.mountfield.cz, konkrétně na tomto odkazu.