Díky těmto strojům se už nebudete muset složitě proplétat mezi keři, natahovat se, namáhat nebo přemísťovat některé předměty jako např. zahradní nábytek aj.

„Strunovou sekačku lze využít prakticky na každé zahradě u rodinného domu. Vždycky se totiž najde nějaké to zákoutí, kde oceníte nízkou hmotnost a široké možnosti polohování stroje,“ říká František Turek, odborník na strunové sekačky z Mountfieldu.

Přerostlá tráva podél schodů – práce pro strunovou sekačku
Autor: Mountfield

Výbava „strunovek“ může zahrnovat opěrné kolečko pro vedení strunové hlavy při ořezávání okrajů trávníku např. podél obrubníku, kloubovou a otočnou strunovou hlavu pro práci v těžko přístupných místech, výškově nastavitelnou rukojeť podle individuálních potřeb, pojezdová kolečka pro maximální komfort při práci a mnoho dalších prvků.

„Na trhu se můžete setkat se modely elektrickými a akumulátorovými Prvně zmiňované stroje jsou u nás běžné, nicméně akumulátorové modely si získávají stále větší oblibu,“ doplňuje Turek.

Aku „strunovky“ bodují především tím, že ke svému provozu nevyžadují přívod elektrické energie, přičemž u dnešních moderních strojů není na místě obava z nedostatečné kapacity baterií. Nejlepší modely s lithium-iontovými akumulátory zvládnou i 40minutovou práci na jedno nabití, což je i pro větší zahradu naprosto dostačující.

Výhodou aku modelů je nezávislost na přívodním kabelu elektrické energie.
Autor: Archiv

 

Elektrické i aku strunové sekačky se vyznačují tichým chodem, minimálními vibracemi a nízkými provozními náklady. V posledních letech se výrobci snaží maximálně akcentovat uživatelský komfort a správnou ergonomii. To je u tohoto typu zahradní techniky velmi důležité. „Strunovka“ zkrátka musí dobře padnout do ruky, v jiném případě by byla práce zbytečným trápením. Při výběru konkrétního stroje může sehrát podstatnou úlohu také vzhled – i v této oblasti jsou výrobci důslední a usilují o co nejširší designovou paletu modelů, z níž si může každý vybrat podle vlastního vkusu.

RT 1530 D, 500 W

Tento model představuje ideální poměr hmotnosti a vysokého výkonu. Propracovaná ergonomie a vysoká variabilita zaručují maximální komfort při práci. Nevšední design nevychází pouze z estetického hlediska, ale především z unikátního konstrukčního řešení. 30centimetrový záběr strunové hlavy. Opěrné kolečko pro ochranu okrasných rostlin.

Správnou odpověď posílejte pomocí SMS od 12. 5. 2016 do 19. 5. 2016 do půlnoci na číslo 900 99 10 ve tvaru: SEKACKA mezera ODPOVED mezera JMENO a ADRESA

Soutěž o strunovou sekačku již má svého výherce. Je jím pan Pavel Hos z Grešlového Mýta.

Gratulujeme!