Mít bazén už není jen rozmar nebo móda – důvod je zcela praktický: stejně jako v posledních desetiletích v České republice během zimní sezóny evidentně ubývá sněhu, tak od května do září přibývá parných a dusných dní, kdy se nás slunce snaží „usmažit“. Naše země se tak pomalu, ale jistě přibližuje jižnějšímu podnebnému pásu. A s tím souvisí i potřeba změny životního stylu – častější zchlazení se ve vodě, častější fyzická i duševní relaxace.

Pokud i vás láká mít vlastní bazén, můžete samozřejmě uvažovat i o nějakém luxusním, do země zapuštěném bazénu. Ten má pochopitelně mnohem delší životnost a top moderní design, nicméně jeho stavba zabere poměrně dost času a jeho cena se pohybuje v řádech desetitisíců korun i více – například ceny noblesních kompozitních amerických bazénů FORT WAYNE začínají na 89 150 korunách. Ale pokud si chcete dosyta užít vodních radovánek ve vlastním bazénu a nechcete investovat do luxusního bazénu, stačí vám na nákup kvalitního bazénu jen několik tisícovek. Právě teď na jaře je ideální čas si jednoduchý a levný bazén pořídit. I proto, že Mountfield, největší evropský výrobce a prodejce bazénů, nabízí v současnosti mimořádně výhodné akční ceny. Stačí vám proto se jen porozhlédnout po své zahradě a najít pro bazén nejvhodnější místo…

Bazén z řady SWING
Autor: Mountfield

Nafukovací bazén řady SWING koupíte u Mountfieldu pod dvě tisícovky - například bazén SWING4KIDS o průměru 3,05 metru a hloubce 0,76 metru seženete za pouhých 1 190 Kč. Bazény SWING jsou vyrobeny z pružného a pevného 3vrstvého PolyStrenght PVC kompozitního materiálu, který vyniká svou odolností a trvanlivostí.

Parádní velký rámový bazén s elegantním ratanovým designem (kruh s průměrem 4,27 metru, hloubka 1,07 metru) lze pořídit za 6 750 Kč. 

Autor: Archiv

Pokud byste uvažovali o bazénu pevném, s dlouhou životností, z mimořádně kvalitního materiálu, zvolte některý z fóliových bazénů řady AZURO VARIO – existují v kruhovém a oválném provedení, na výběr máte hned několik velikostí. Ceny těles bazénů AZURO VARIO začínají již na 6 990 Kč (za tuto cenu máte bazén o průměru 3,6 metru a hloubce 1,07 metru).

Jestli se rozhodnete pro bazén AZURO VARIO, můžete se těšit z toho, že si budete moci jeho podobu následně dotvořit podle svého gusta: vyberete si ke svému bazénu dekor, barvu a materiál bazénové fólie a druh geotextilní podložky.

Bazény AZURO VARIO mají konstrukci tvořenou - v jádru - hlubokotažným ocelovým německým plechem. I díky tomu jsou zcela unikátní v tom, že je můžete instalovat na povrchu terénu, nebo je částečně, či úplně zapustit do země.

Během jednoho jediného dne je Mountfield schopen vám bazén dovézt, postavit a zprovoznit.

Při nákupu bazénu byste neměli zapomenout na pořízení vhodného příslušenství – ať už jde například o pískovou filtraci, bazénové přípravky AZURO pro azurově čistou a průzračnou vodu, nafukovací vodní hračky a další.

Mimochodem - specialitkou Mountfieldu je nabídka 3 typů nafukovacích vířivek. Díky vířivce (můžete ji mít už na 13 990 Kč) si můžete vytvořit vlastní wellness centrum - na zahradě či pod pergolou a v zimě v nějakém temperovaném prostoru.

Soutěž o 5x bazén SWING Quick Set (s filtrací)

Parametry bazénu: průměr 3,66 m, hloubka 0,91 m

Autor: Mountfield

Soutěžní otázka:

Jaký je objem vody (m3) tohoto bazénu?

a) 3,3 m3

b) 5,5 m3

c) 6,6 m3

Výherci se stávají:

Macek Zdeněk, Starkoč
Šmatová Petra, Bor 
Réblová Olga, Přerov
Prchalová Miluše, Lučina 
Kiršnerová Blanka, tráž nad Nisou 
Kompletní pravidla soutěže naleznete zde.