Když hadice, tak smršťovací

Letošním hitem je jednoznačně smršťovací hadice, která vám doslova vyroste před očima. Při vypuštění se opět smrští na původní délku. Na rozdíl od klasické hadice se nekroutí a nezamotá. Díky tomu, jak je lehká a skladná, nezabírá žádné místo a hravě si s ní poradí děti i dědeček s babičkou. Pokud plánujete nákup nové sekačky či křovinořezu, trhákem jsou letos dražší výrobky, které však mají větší výbavu. Například vícefunkční sekačky, které umožňují mulčování, výhoz do koše, boční výhoz a pojezd se silnějším motorem. Přehled nejprodávanějších zahradních pomocníků najdete tady.

Smršťovací hadice je hit
Autor: Aukro.cz

Černá mini rajčátka? Ale houby

Letos jsou mezi zahrádkáři oblíbené směsi hub a také takzvaná černá mini rajčátka neboli jaltomata.

Nenáročná rostlina původem z Mexika je vhodná i pro začátečníky a naštěstí není oblíbená ani mezi škůdci. Sklízet můžete začít už tři měsíce po výsevu a naposledy ještě s prvními mrazíky. Malé černé plody konzumujte čerstvé, nebo si z nich připravte mexická jídla, různé čalamády a překvapivě také výborné sladké džemy. Nejen tuto gurmánskou specialitu ale i další inspiraci pro výsadbu najdete přímo na Aukru.

Není nad vlastní úrodu hub
Autor: Aukro.cz

Komu se polykarbonátový skleník nelení, tomu se zelení

Ze skleníků jednoznačně vedou polykarbonátové. Oproti skleněnému jsou prakticky nezničitelné a navíc mají skvělé tepelné izolační vlastnosti, které chrání rostliny před nízkými nočními teplotami. Dobrý skleník má dnes také automatická střešní ventilační okna bránící přehřátí skleníků v parných letních dnech. Velký výběr skleníků všech velikostí a materiálů najdete přímo ve značkovém obchodě Lanitplast na Aukru.

Skleník je dlouhodobá investice. Ale vyplatí se
Autor: Aukro.cz

Máma mele maso. Táta žhaví gril

K létu neodmyslitelně patří grilování. Zatímco loni byly hitem vodní grily, který díky technologii zajistí, že se tuk nepřipaluje a nevytváří se škodlivé karcinogenní látky, letos je ve znamení návratu ke klasice. A ne ledajaké. Oblibě se těší velký rodinný zahradní gril s udírnou, který griluje, peče, vaří i udí. Přemýšlíte, kam se s tím propečeným steakem posadit? Co takhle zahradní nábytek z masivu? Vybírat můžete ze setů pro dvě až 10 osob. Z dalších materiálů je letos v kurzu hliník, nebo ratan. Sami se podívejte, jaký typ zahradního nábytku či grilů patří letos mezi nejoblíbenější.

Velké rodinné grily jdou na dračku
Autor: Aukro.cz

Další nápady pro práci i relax na zahradě či interiér najdete na speciálním webu plném inspirace, který připravil největší obchodní portál Aukro.cz.