Gril hvězda vaší zahrady

Pokud jste vášnivý milovník grilování, tak nejspíš již jeden gril vlastníte. Jestliže jste stejný milovník opečeného masa nebo zeleniny, ale zatím jen mlsně nahlížíte přes plot k sousedovi a ke koupi vlastního jste se ještě nerozhoupal, tak dál rozhodně neváhejte. Jděte do toho a na tuto sezónu si opatřete zahradní gril. Koupí grilu jen získáte. Gardenparty dostanou konečně říz, z rodinných oslav se už nebude nikdo vymlouvat. S kvalitním grilem bude u vás na zahradě vždy plno a návštěvám se od vás nebude chtít domu. Gril ale vybírejte pečlivě. Dejte si záležet na kvalitě produktu, přeci jen je tento přístroj určen k přípravě jídla. A jistě nechcete, aby se kvalita použitých materiálů promítla do připravovaných pokrmů. Můžete si sice koupit gril za výhodnou cenu v akci, a pak každou sezónu pořizovat  za nízkou cenu nový. Zpočátku výhoda levného nákupu, která se ale postupem času prodraží. Často platí, že čím levnější investice, tím kratší dobu přístroj vydrží. Nebojte se trochu zainvestovat. Grilovací seance si tak budete moci dopřávat delší dobu vy i vaši blízcí.

Autor: BAUHAUS k.s.

Výběr grilu a dostatek místa

Jestli jste se rozhodli pro koupi grilu, ale tápete v nabídce a nevíte, jaký vybrat, řiďte se několika radami. V prvé řadě se vždy rozhodujte dle prostoru, který na gril máte vyčleněný, či podle stylu vaší zahrady. Na rozlehlé zahradě rozhodně nemusíte šetřit místem jako na balkoně či terase, můžete tedy volit z větších variant, jako jsou zahradní krby. Ty se skvěle vyjímají například vedle zastřešené pergoly, která vás a vaše přátele ochrání před krátkým deštíkem nebo naopak před ostrým sluncem, abyste si vaše posezení mohli vychutnat do sytosti. Vaší zahradě tak dodají tu pravou atmosféru a nemusíte řešit žádné skladování. Použitý materiál navíc váš krb ochrání před nepříznivými povětrnostními vlivy. Na menší balkon si budete naopak vybírat z menších variant přenosných grilů, a je již na vás, zda dáte přednost plynu či elektrice.

Autor: BAUHAUS k.s.

Koho hostím

Druhý ukazatelem, který souvisí i s prostorem, je počet osob, který má gril odbavit. Je rozdíl, zda hodláte připravovat večeři pro pár přátel nebo připravovat hostinu pro fotbalové družstvo.

Typ paliva

Jestli prostor a počet osob nehraje roli, bude pro vás zásadní palivo či energie, na kterou gril funguje. Poté vybíráte ze široké škály plynových grilů, které velice rychle dosáhnou požadované teploty a zároveň umožňují její regulaci během grilování. Nemusíte na nich však jen grilovat, uzavřením víka je proměníte v pečící troubu. Tento typ grilů má velice často vestavěnou skříňku, ve které je možné skladovat plynové láhve a udržet si tak pořádek v dílně. Pokud nejste fanoušek plynu, ale oceníte spíše klasiku, pak je pro vás jasný favoritem gril na dřevěné uhlí. Typická vůně rozpáleného uhlí, které zanechá nezaměnitelné aroma na pečeném masu, to je pravý důvod grilování. Tento způsob přípravy masa je ten nejpůvodnější, oproti dřívějším dobám je ale stejně bezpečný a čistý jako každá jiná technika grilování. Veliké oblibě se v dnešní době těší elektrické grily, které velice často řeší nedostatek prostoru. Ideální na balkon či terasu. Dokonce během grilování neprodukují žádný kouř či zápach. Absolutní revolucí jsou pak mobilní stolní grily, se kterými je možné manipulovat i během grilování bez riskování popálenin. Díky dvouvrstvé konstrukci se totiž vnější strana grilu nikdy nezahřeje.

Autor: BAUHAUS k.s.

Možností je nepřeberné množství a je jen na vás, jakému typu dáte přednost. Více informací a největší výběr grilů za trvale nejlepší ceny získáte v obchodních centrech Bauhaus.