Pokud jste se rozhodli pořídit si plynový gril, je pro vás určitě důležité, jak gril vypadá, jak je velký, co všechno umí a kolik stojí. Málokdo si ale zjišťuje, jakými technologiemi gril disponuje. Pojďme se blíže podívat na jednu unikátnost, která má jednoduše zapamatovatelnou zkratku a to RBS.

Autor: Campingaz®

A k čemu tahle technologie slouží?

Radiant burner system® neboli zkráceně RBS se postará, aby šťávy a tuky z grilovaného jídla neodkapávaly na hořáky, jak tomu běžně při grilování bývá. Díky tomu nedochází k připalování tuku a karcinogenní látky se nevypařují přímo na vaší s láskou grilovanou pochoutku. Říkáte si, vždyť grilujeme jednou za čas. V Campingazu by vám odpověděli, proč i tak negrilovat zdravě? RBS technologie má i další výhody. Jaké to jsou? Například vám pomůže dosáhnout rovnoměrné grilovací teploty po celé grilovací ploše. Umožňuje přímé a nepřímé grilování, chrání váš gril před vnitřním poškozením, zaručuje mu bezúdržbové používání a dlouhou životnost díky bočnímu umístění hořáků. Výrobce nyní exkluzivně nabízí pětiletou prodlouženou záruku na tyto hořáky.

Autor: Campingaz®

Autor: Campingaz®

V letošním roce se RBS hořáků dočkaly i menší grily Campingaz s označením 2 Series RBS. Společnost má nyní v nabídce už šest rozdílných grilů, které se liší velikostí i výbavou, s touto unikátní technologií. To jistě potěší všechny ty, kteří nevyužijí větší grily.

Autor: Campingaz®

Grily s RBS systémem si oblíbil i nadaný kuchař Martin Škoda, který je svou láskou ke grilování známý. Martin byl dokonce prvním, kdo testoval gril 2 Series RBS LXS a tak se mu zalíbil, že na něm připravil spoustu skvělých receptů, na které se můžete podívat na webových stránkách a na Facebooku společnosti Campingaz. Posuďte sami a vyzkoušejte například Restované kuřecí s křupavou zeleninou a žampiony s kuskusem podle Martina Škody.

Autor: Campingaz®

Autor: Campingaz®

Na 5 porcí budete potřebovat:

Na kuře

Asi 1kg vykostěných kuřecích stehen

100g másla

4 – 5 stroužků česneku

2 velké mrkve

1/2 menšího celeru

5 – 6 šalotek

200ml vody nebo vývaru

Sůl, čerstvě umletý pepř

1 lžička cukru

3 lžíce másla

2 lžíce slunečnicového oleje

Asi 1 citron

Ve woku rozehřejte 1 lžící másla a olej a rychle orestujte na větší nudličky nakrájenou mrkev a celer. Jakmile začnou chytat barvu, přidejte také rozpůlené šalotky a opět krátce orestujte. Zeleninu dejte stranou. Stehna očistěte, nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a mírně pocukrujte. Pořádně rozpalte wok a stehna smažte, dokud se nezačnou odlepovat ode dna a nebudou ze 2/3 hotové. Přihoďte na kousky nakrájené žampiony a po chvíli také plátky česneku. Zakápněte citronem. Když bude maso i žampiony opečené, přilijte trochu vody nebo vývaru, krátce povařte a přihoďte zbytek másla. Vypněte vařič, přidejte orestovanou zeleninu a krouživými pohyby pohybujte pánví, dokud se omáčka díky máslu nezahustí. Ochutnejte a případně dochuťte.

Na kuskus

250g kuskusu

Sůl a bílý mletý pepř

1 malá lžička mleté kurkumy

Citronová šťáva (dle chuti)

Kuskus smíchejte v míse s trochou soli, pepře a kurkumy. Zalijte množstvím vody podle návodu na obalu a misku zaklopte. Nechte kuskus dojít asi 15 minut. Dle potřeby dochuťte citronem.

Fotogalerie
10 fotografií