Smalt, nebo akrylát?

Nejprodávanější akrylátová vana značky JIKA. Série CUBITO
Autor: JIKA

Na trhu jsou k dostání vany z nejrůznějších materiálů, největší poptávka je ale jednoznačně po vanách ze smaltované oceli a akrylátových.

Každý materiál má své specifikum co se týká životnosti, odolnosti vůči poškození, tvarové stálosti, náročnosti údržby a izolačních vlastnosti. To vše se samozřejmě odráží i v ceně.

Deviza smaltovaných van je jejich nižší pořizovací cena a poměrně vysoká odolnost proti poškrábání. Vzhledem k technologii zpracování je v této kategorii ale omezený výběr tvarů a rozměrů. Naopak u akrylátových van je možné vybírat z nepřeberného množství forem padnoucích do každého prostoru. Akrylátová vana je příjemnější a teplejší na dotek, materiál je o něco měkčí, takže tato vana je více náchylná na poškození.

Rohové a ergonomicky tvarované vany nabízejí komfort v podobě podpory pro bederní páteř. Zaručují tak perfektní odpočinek a relax. Série TIGO
Autor: JIKA

Klasika, nebo asymetrie?

Při výběru vany je jedním z nejdůležitějších parametrů velikost koupelny, do které má být vana instalována. Výhoda asymetrických van je především v jejich využití i do menších prostor nebo atypických míst. Velikost a tvar vany je dobré konzultovat s odborníkem, který navrhne řešení tak, aby vana nezabírala zbytečně moc místa, přesto ale splňovala nároky na příjemnou relaxaci.

Trendy záležitostí jsou například ergonomicky tvarované vany, které nabízejí komfort v podobě podpory pro bederní páteř. U rohových van je zase velmi příjemné vnitřní sedátko, které oceníte nejen při relaxaci, ale i jako odkládací plochu.

Sprchové zástěny vyřeší nedostatek místa a touhu po sprchové koutu.Série TIGO
Autor: JIKA

Kompromis se sprchováním

Zvažujete-li, zda umístit do menšího prostoru vanu nebo sprchový kout, dilema vám vyřeší tzv. vanové zástěny. Vypadají elegantně, jsou praktické a navíc vám umožní pohodlné sprchování. Zástěnu je možné instalovat na každou vanu, včetně těch rohových. Při nákupu věnujte pozornost jejím rozměrům, aby byla ideální k  výšce vaší postavy.

Autor: JIKA